Tema: The Princess and the Frog

Upravo sam vidio da planirate prikazati crtani koji vraća svoje gledaoce u zlatno doba Disney filmova uz hrvatsku sinhronizaciju?! Uredu, razumijem da su crtani uglavnom namijenjeni djeci (a i onoj djeci koja još ne znaju čitati), ali ovakvo sakaćenje filmova zaista nema smisla.

Da li postoji slučajno opcija da se taj film prikaže i na engleskom? Mislim da ste ovom odlukom upravo prepolovili broj ljudi koji su htjeli pogledati ovo novo Disneyevo ostvarenje. Samo se nadam da će neko drugo kino (slično kao što je Meeting Point uradio sa crtićem Up) ipak prikazati englesku verziju.

Re: The Princess and the Frog

Haris piše:

Upravo sam vidio da planirate prikazati crtani koji vraća svoje gledaoce u zlatno doba Disney filmova uz hrvatsku sinhronizaciju?! Uredu, razumijem da su crtani uglavnom namijenjeni djeci (a i onoj djeci koja još ne znaju čitati), ali ovakvo sakaćenje filmova zaista nema smisla.

U potpunosti se slažem. Kosa na glavi mi se digla kad sam vidio onaj trailer na hrvatskom. Radije ću film pogledati na internetu na jeziku na kojem Bog zapovijeda, nego da izlažem uši glasu princa "Nevena".

Haris piše:

Da li postoji slučajno opcija da se taj film prikaže i na engleskom? Mislim da ste ovom odlukom upravo prepolovili broj ljudi koji su htjeli pogledati ovo novo Disneyevo ostvarenje. Samo se nadam da će neko drugo kino (slično kao što je Meeting Point uradio sa crtićem Up) ipak prikazati englesku verziju.

Čisto sumnjam. Ljudi ovdje (a i u svijetu) vide Disneyjeve filmove jedino kao nešto čime će zabaviti djecu pa se stoga i ne zamaraju da obezbijede originalnu verziju, dok su Pixarovi filmovi ("Up" je jedan od njih) kao namijenjeni "zrelijoj" publici roll.

Apsolutno se slazem. Bas sam htjela gledati film, al kad sam ovo saznala, ne pada mi na pamet...

4

cullene piše:

Apsolutno se slazem. Bas sam htjela gledati film, al kad sam ovo saznala, ne pada mi na pamet...

Što dokazuje moju tvrdnju da su ovim potezom izgubili većinu ljudi koji su planirali gledati "Princezu i žabu"